Singelspelare eller Teamspelare?

đŸ’„ Delar Erfarenheter för Gemensam TillvĂ€xt. Under min tid pĂ„ banken upplevde jag en viktig insikt som pĂ„verkade mitt synsĂ€tt pĂ„ arbetsplatsen och samhĂ€llet som helhet. 

đŸœïž Det var en dag nĂ€r jag skulle luncha med vĂ„r VD och oavsiktligt hamnade i en situation dĂ€r jag insĂ„g skillnaden mellan att vara en singelspelare och en teamspelare.

❓Vi blev avbrutna av personalchefen, som verkade förvĂ„nade över att se oss Ă€ta lunch tillsammans. Hon kommenterade med en beskrivning av mig som “vĂ€ldigt ambitiös” men “lite slarvig” vĂ€ckte min uppmĂ€rksamhet. Det slog mig att hon aldrig hade arbetat med mig och dĂ€rmed inte hade nĂ„gon insikt om min arbetsstil. Detta fick mig att reflektera över hur jag interagerade med mina kollegor och vad jag bidrog med till gruppen. Jag insĂ„g att jag var den enda som öppet delade mina misstag och lĂ€rdomar. 

đŸȘžVarför gjorde jag det? För att jag trodde pĂ„ att genom att dela mina fel kunde vi som grupp vĂ€xa och undvika att upprepa samma misstag. Vi skulle bli Ă€nnu bĂ€ttre för vĂ„ra klienter. Men nĂ€r jag insĂ„g att jag var ensam om detta, började jag reflektera över varför det var sĂ„.

đŸ˜± RĂ€dslan för att göra fel och rĂ€dslan för att bli dömd av andra Ă€r starka krafter som ofta hĂ„ller oss tillbaka frĂ„n att vara öppna och Ă€rliga. Men jag insĂ„g att den verkliga styrkan kommer frĂ„n att ha tryggheten inifrĂ„n att kunna skilja pĂ„ vĂ„ra handlingar och pĂ„ den vi Ă€r. Att inse att vi kan göra fel utan att vara fel som mĂ€nniskor Ă€r en viktig del av att acceptera oss sjĂ€lva.

😄 Genom att öppet dela vĂ„ra erfarenheter, bĂ„de de bra och de mindre bra, kan vi tillsammans vĂ€xa och skapa en bĂ€ttre vĂ€rld. Vi behöver ta bort vĂ„ra masker och visa upp vĂ„ra verkliga jag, med bĂ„de vĂ„ra brister och vĂ„ra fantastiska förmĂ„gor. Att vara mĂ€nsklig innebĂ€r att göra misstag, men det betyder inte att vi Ă€r felaktiga som individer.

🙏 Att vara mĂ€nsklig innebĂ€r att göra misstag, men det betyder inte att vi Ă€r felaktiga som individer. LĂ„t oss vara tacksamma för bĂ„de vĂ„ra fel och framgĂ„ngar, dela vĂ„ra lĂ€rdomar och strĂ€va mot gemensam tillvĂ€xt. 

🔝 Jag tror att vi befinner oss i en tid dĂ€r vi behöver omfamna öppenhet och samarbete och strĂ€va efter kollektiv utveckling för att skapa verklig förĂ€ndring. NĂ€r vi kan vara sĂ„rbara, dela med oss av vĂ„ra erfarenheter och arbeta tillsammans kan vi lyfta varandra och nĂ„ nya höjder tillsammans, Levla som jag kallar det. 

❓SĂ„ frĂ„gan Ă€r:
Är du en singelspelare som hĂ„ller dina erfarenheter för dig sjĂ€lv, eller Ă€r du en lagspelare som delar med dig för att vi alla ska kunna vĂ€xa och utvecklas tillsammans?